Activiteiten

Documentaire ‘Kraijenhoff keert terug, verhalen op de Stelling’

In de 50 minuten durende documentaire keert de grondlegger van de Stelling van Amsterdam, Cornelis Kraijenhoff, terug naar de forten van de Stelling. Hij ontmoet voormalig fortwachters, pioniers, ex-gevangenen, vrijwilligers en ondernemers die hun verhaal over de forten van de Stelling vertellen. U ziet onder andere Fort bij Edam, Fort bij Spijkerboor, het Muizenfort en de Westbatterij in Muiden, Fort aan de Jisperweg en aan de Nekkerweg (Fort Resort Beemster). De film laat mooie beelden van de forten zien, historische foto’s en kaarten en natuurlijk boeiende verhalen over het leven op en rond de forten.

Zondag 8 oktober om 12.00 en 14.00 in Fort bij Edam
Toegang: € 3,50
Adres: Oorgat 10, Edam

Maandag 23 oktober, inloop om 19.30 uur in Onder de Linden in Middenbeemster
Toegang: € 3,50
Adres: Middenweg 150, Middenbeemster

Woensdagavond 15 november, in het Muizenfort, Muiden
Inloop 19.30, start film 20.00 uur
Toegang gratis (dank zij medewerking van studio Harm Hasenaar uit het Muizenfort)
In verband met beperkte ruimte graag opgeven bij: agmdeboer@quicknet.nl.
(vol = vol)

wo. 20 september: verhalenavond Muiden

Westbatterij Muiden, torenfort met Scouting

Op woensdagavond 20 september kunt u uw verhalen en herinneringen vertellen over de forten bij Pampus, het Muizenfort, de Vestingstad Muiden, de Westbatterij of het torenfort, de batterij Diemerdam en het  vuurtoreneiland Durgerdam. De avond duurt van half acht tot half tien ’s avonds en vindt plaats Stadscafé Gieling, Weesperstraat 82 in Muiden. Ook als u alleen wilt luisteren, bent u van harte welkom.

di. 27 juni: verhalenavond Edam

De keuken in Fort bij Edam

Op dinsdagavond 27 juni kunt u uw verhalen over en herinneringen aan de forten bij Edam, Kwadijk en vuurtoreneiland Durgerdam vertellen tijdens de tweede verhalenavond van het nieuwe project. De avond duurt van half acht tot half tien ’s avonds en vindt plaats in het fort bij Edam, Oorgat 10. Ook als u alleen wilt luisteren, bent u van harte welkom.

do. 22 juni: verhalenavond Beemster

Fort aan de Jisperweg

Op donderdagavond 22 juni kunt u uw verhalen over en herinneringen aan de forten Spijkerboor, Jisperweg, Middenweg, Nekkerweg en Benoorden Purmerend vertellen tijdens de eerste verhalenavond van het nieuwe project. De avond duurt van half acht tot half tien ’s avonds en vindt plaats in Middenbeemster in het ijsclubgebouw aan de Nicolaas Cromhoutlaan 5. Ook als u alleen wilt luisteren, bent u v